Az EuroFleet siker titka: Megbízhatóság, minőségi szolgáltatás, folyamatos képzés

Kiválóan teljesíteni csak a képzett munkatárs tud. Pénzügyi megbízhatóság, kiváló munkakörülmények, elkötelezett, lojális és lelkes csapat. Ezek azok az alapfeltételek, amelyek mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy egy gazdasági vállalkozás napjainkban az élbolyhoz csatlakozzon. A legjobbak között azonban csak az lehet a befutó, aki emellett minőségi munkatársakat is fel tud mutatni, minőségi szolgáltatás ugyanis csak a képzett, sőt jól képzett munkatársaktól várható. Az EuroFleet Gépjármű Flottakezelő Zrt. vezetése is ezt vallja: a flottakezelő cég az AAA (tripla A) Bisnode minősítés elnyerésével indította az évet (ezzel a tanúsítványával a hazai vállalatoknak csupán 0,63%-a büszkélkedhet), majd munkatársai folyamatos képzésével folytatta a fejlődést. Az eredmény magáért beszél: az EuroFleet napjainkban az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar tulajdonú flottakezelő az országban.

A Bisnode nemzetközi cégminősítése alapján vitathatatlanul a hazai vállalatok élvonalába tartozik az EuroFleet Gépjármű Flottakezelő Zrt. A legstabilabb, legerősebb fizetőképességgel rendelkező cégeket hitelesítő AAA tanúsítványt 2015 januárjában vehette át a győri székhelyű vállalat. Csőre Tamás, az EuroFleet Zrt. stratégiai igazgatója szerint kőkemény, alázatos munka vezetett a tanúsítvány megszerzéséig, mint ahogyan ez jellemzi a flottakezelő cég munkatársainak mindennapi munkáját is.

Az elmúlt évek sikereit az autóállomány bővítése és a kiválóságot bizonyító tanúsítványok megszerzése mellett a cég belső szervezetfejlesztése és a munkatársak folyamatos és tudatos képzése, fejlesztése is nagymértékben támogatta. Az EuroFleet Zrt. olyan mélységű szervezeti átvilágítást hajtott végre 15 fős törzsgárdájában, amilyennel csak multinacionális vállalatok gyakorlatában találkozhatunk. Külső tanácsadó cég bevonásával világították át és vizsgálták felül a teljes szervezetet, pontosan rögzítették az egyes pozíciókhoz tartozó munkaköri leírásokat, lefektették az elvárható eredményeket és meghatározták a hatékonyság mérésének módszereit. A cég vezetése pontosan tudja, hogy a felkészült kollégáknak kiemelkedő szerepe van az ügyfél elégedettség fokozásában, ezért tudatosan fejlesztik, képzik munkatársaikat.

2015 februárban az „Egy hajóban evezünk” tréningen a flottakezelő cég valamennyi munkatársa részt vett. A képzés során megtudhatták és gyakorlati feladatok segítségével be is gyakorolhatták, hogy mitől működik jól egy csapat, mi a csapatmunka lényege, hogyan lehet egy céges csapatot még hatékonyabbá tenni. Még ebben a hónapban az EuroFleet két munkatársa a megrendezett „Siker Nap”-on is részt vett.

A folyamatosan szervezett tréningek és képzések sorában nagy szerepet kapott ugyanakkor a flottakezelő cég műszaki munkatársainak továbbképzése is. Az értékesítés ugyanis önmagában nem sokat ér, egy szolgáltató cégnek a legfontosabb tevékenységében, a szolgáltatásban is kimagasló minőséget kell nyújtania ügyfeleinek. A tréningen a munkatársak hasznos muníciót kaptak ahhoz, hogy a vevőkiszolgálás minőségét az EuroFleet Zrt-nél még tovább növeljék.

„Hisszük, hogy csak kiemelkedő képességű munkatársakkal nyújthatunk kiváló szolgáltatást az ügyfeleinknek, és ezért a jövőben is mindent meg fogunk tenni. Az EuroFleet Zrt-nél dolgozni kihívást, jelentős szellemi és fizikai megterhelést, de egyben nagy szakmai fejlődési lehetőséget is jelent. Munkatársaink fejlesztését mindig kiemelt fontosságú feladatunknak tartottuk, és ez a jövőben sem lesz másképp – hangsúlyozta Csőre Tamás stratégiai igazgató, aki szerint ennek is köszönhető, hogy az EuroFleet évről évre képes volt javítani gazdasági mutatóin, árbevétele, profittömege és jövedelmezősége egyaránt növekszik, és megalakulása óta több mint 100 vállalat választotta a flottakezelő cég szolgáltatásait.

 

2015.09.02.