Itt az új AUDI TT Sportback

A családiasított, négyajtós Audi TT Sportback, a TT egyéb variánsaihoz hasonlóan Győrben készül majd.

A TT Sportback bemutatkozására a kantoni autó kiállításon kerül sor a héten. A négyajtós hosszított tengelytávú TT megjelenése is, leginkább a kínai vásárlói igényeknek köszönhető. A TT formájára nagyon buktak a távol-keleti vásárlók, viszont arrafelé a tágas utastér elsődleges elvárás. 

A hírek szerint a TT Sportback is Győrben készül majd, akárcsak a Coupe és a Roadster variáns – írja az autoevolution.com oldal. Ugyanakkor az új modellt, nem biztos, hogy fogjuk itt, az európai piacokon viszontlátni. Ha a későbbiek folyamán a TT-család még egy crossoverrel is bővül TT Q-néven 2017-ben, akkor bátran kijelenthető, hogy a győriekhez köthető modell igazi húzómodellé vált.

 

Az újdonság motorterében a kétajtós TT-ből megismert 2.0 TFSI négyhengeres turbó motor 230 lóerővel lesz az alap erőforrás, de 310 lóerős TTS variáns is választható lesz. Az sem kizárt, hogy a 2-literes TDI és 2,5 TFSI is bekerül a portfólióba, attól függően, hogy a piaci igények mit diktálnak. 

A TT Sportback mérete a koncepció alapján 4,47 méteres hosszúság, vagyis a szintén Győrben készülő A3-as Sedánnak megfelelő méret. Ez felveti a konkurencia kérdését házon belül is, miközben az Audi inkább a Mercedes-Benz CLA-osztályra szeretne célozni. Bár hivatalos árak még nincsenek, de várhatóan 2000 euróval kell többet fizetni a TT Sportbackért a kupénál.
 

Forrás: hvg.hu/cegauto

2015.11.16.