Cégautó vásárlás vagy tartós bérlet? Melyik a költséghatékonyabb?

Miért éri meg jobban az Ön számára az EuroFleet tartós bérleti konstrukciójában igénybe vett flottakezelési szolgáltatás, mint a gépjármű vásárlás?

1.     Az EuroFleet számára rendelési volumenéből adódóan a gépjármű kereskedések olcsóbb beszerzési árat biztosítanak.

2.    Az EuroFleet megbízhatóságának és szakértelmének köszönhetően magasabb eladási áron tudja értékesíteni a gépjárművet a futamidő végén. Ez a tartós bérlet maradványértéke. Az EuroFleet fix maradványértékkel dolgozik, ami azt jelenti, hogy nem történik elszámolás a kalkulált maradványérték és a tényleges futamidő végi eladási ár között. A maradványérték piaci kockázatát tehát az EuroFleet vállalja.

3.    Az alacsony beszerzési árnak és a magas eladási árnak köszönhetően a futamidő alatt az értékvesztési rés jelentősen kisebb az EuroFleetnél, mintha megvásárolná a gépjárművet. Így Önnek sokkal kevesebb az időszakra jutó költsége, tulajdonképpen ez az alacsonyabb értékvesztési rés kerül finanszírozásra.

4.    Költségeit tovább csökkenti, hogy Ön a teljes bérleti díjat költségként elszámolhatja, illetve a bérleti díj áfájának minimum 50 %-át visszaigényelheti. Mivel a bérleti díj a flottakezelési szolgáltatást is tartalmazza, így Ön a gépjárműhöz tartozó összes költség (kötelező revíziók, forgó-kopó alkatrészek, gumiköltségek, csereautó és országúti segélyszolgálat díja, valamint minden egyéb igénybe vett szolgáltatás) után élhet ezzel a lehetőséggel.

5.    A flottakezelési szolgáltatásokban, mint a biztosítási díjakban, szerviz költségekben, gumizási költségekben, a munkadíjakban és az alkatrész áraiban szintén érvényesülnek az EuroFleet volumenéből adódó kedvezmények, amelyek más, nem flottakezeléssel foglalkozó vállalatok számára nem elérhetőek.

6.    A gépjárműhöz kapcsolódó kockázatokat teljes egészében az EuroFleet vállalja. Ennek köszönhetően nem kell váratlan költségekkel számolnia. A futamidő alatt egyenletesek, kiszámíthatóak és tervezhetőek költségei. Forint alapú és fix kamatú finanszírozást választva, elkerüli az árfolyam és kamat változásból eredő kockázatokat is. Így biztosan fix bérleti díjjal számolhat a teljes futamidő alatt.

7.    Az EuroFleet flottakezelési szolgáltatása keretében az adminisztrációs és ügyintézési munkákat is elvégzi Ön helyett, így ezek költségét is megspórolhatja. Elsőre nem tűnik sok munkának egy gépjármű üzemeltetése, de ha összegyűjti, mennyi adminisztrációval, ügyintézéssel jár, hamar rádöbbenhet, hogy igenis jelentős költséggel áll szemben. Gondoljon csak a kötelező műszaki vizsgákra, kötelező revíziókra, az adófizetési kötelezettségek teljesítésére, és akkor a váratlan meghibásodásokat még nem is említettük. Ezen feladatok elvégzéséhez, a szervizek és javítások felügyeletéhez, ellenőrzéséhez szaktudás szükséges. Nagyobb cégekben külön flottamenedzsert is alkalmaznak ezen feladatok ellátására. Az EuroFleet profin, nagy szakmai tudással és nem utolsó sorban odafigyeléssel intézi a gépjárművéhez kapcsolódó ügyeket.

8.    Az EuroFleet flottakezelési szolgáltatásának célja, hogy az Ön mobilitását töretlenül biztosítsa. Ennek megfelelően bérelt gépjárműre meghibásodás és káresemény esetén korlátlan ideig csereautó szolgáltatást nyújtunk a javítás teljes időtartamára külön díjazás nélkül. Így mobilitása folyamatosan garantált, ami saját tulajdonú gépjármű esetében nem megoldott.

9.    Az EuroFleet célja, hogy minden vállalkozás arra fordítsa idejét és energiáját, amihez ért. Ehhez az is hozzátartozik, hogy minden vállalat abba fektesse pénzét, ami a legnagyobb profitot termeli számára. A kereskedelemmel foglalkozó cég áruba, a termeléssel foglalkozó vállalat pedig a termeléshez szükséges eszközökbe fektesse pénzét. Az EuroFleet által nyújtott gépjármű tartós bérleti konstrukció, operatív lízing ebben segít a vállalatoknak, mivel nem szükséges lekötniük szabad pénzeszközeiket, ezzel javítva cash-flowjukat. Az EuroFleet ezzel tovább növeli a vállalkozások költséghatékonyságát.


A gépjármű tartós bérleti konstrukció és a flottakezelési szolgáltatás együtt, egymás előnyeit erősítve képesek egy vállalkozás költséghatékonyságának növelésére. Az EuroFleet minden esetben igyekszik ügyfeleinek, azok hatékony működését és igényeit szem előtt tartva továbbadni flottakezelő mivoltából adódó előnyeit.

 

Az EuroFleet által nyújtott flottakezelési szolgáltatásról itt tudhat meg még többet.

Amennyiben további flottakezeléssel kapcsolatos kérdései lennének, vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink örömmel válaszolnak kérdéseire!

 

*Kérjük, vegye figyelembe, hogy az itt felsorolt előnyök nem minden flottakezelő esetében igazak, azok kifejezetten az EuroFleet szolgáltatásaira vonatkoznak.