Kedvező áfatörvény módosulás 2019. január 1-től!

Az áfatörvény módosításának köszönhetően 2019. január 1-től egyszerűbbé vált az áfa visszaigénylése a céges autók tartós bérleti díjából.

Az ÁFA törvény 2012 óta lehetővé teszi, hogy a vállalkozások a személygépkocsi bérletéhez kapcsolódó áfáját a céges használat arányában visszaigényelhessék. Ehhez azonban eddig kötelező útnyilvántartást kellett vezetni, mellyel igazolták a céges használat arányát. A 2019-es ÁFA törvény módosítással bevezetésre került az 50 százalékos magánhasználat vélelme, mely lehetővé teszi, hogy az üzleti és privát utak tényleges arányától függetlenül levonhatóvá váljon a bérleti díjhoz kapcsolódó áfa 50%-a. Ez tehát azt jelenti, hogy az idei évtől útnyilvántartás vezetése nélkül is levonható a bérleti díj áfájának 50%-a, mely jelentősen csökkenti a vállalkozások adminisztrációs terheit. Természetesen, azon cégek számára, amelyeknél a céges használat jelentősen meghaladja az 50%-ot, továbbra is ott a lehetőség, hogy útnyilvántartás alapján a céges használat pontos arányában igényeljék vissza tartós bérleti díjuk ÁFÁ-ját, ahogyan eddig is tették.

A cégek az ÁFA visszaigényléssel éves szinten akár milliókat is spórolhatnak.

Az EuroFleet flottakezelési szolgáltatásaival mindig is arra törekedett, hogy ügyfeleinek a lehető legkevesebb dolga legyen gépjárműjármű parkjával, összes költségük a lehető legalacsonyabb legyen. Örülünk, hogy a 2019. évi törvény módosítás tovább segíti ügyfeleinket ebben, leveszi vállukról a legjelentősebb adminisztrációs terhet, melyet a korábbi szabályozásokból kifolyólag csak egyszerűsíteni tudtunk, de helyettük elvégezni nem.

További kérdéseivel keressen minket bátran! Kollégáink örömmel segítenek Önnek.