A válság ellenére is nyereségének növekedéséről számolt be az EuroFleet

A gazdasági környezet kihívásai ellenére sikeres volt a tavalyi év az EuroFleet számára Az EuroFleet Zrt. a Hovány Cégcsoport flottakezelő vállalata pozitív pénzügyi eredményekről számolt be a 2012-es évet illetően. Csőre Tamás, az EuroFleet Zrt. stratégiai igazgatója a cég bejelentését értékelve elmondta: „Az EuroFleet egy erős, több lábon álló, folyamatosan javuló teljesítményt nyújtó vállalat, amely a gazdasági válság idején is számottevő profitra tett szert és folyamatos növekedést tudott fenntartani. Az elért eredménynövekedés tovább erősítette pénzügyi helyzetünket, így nagyon bizakodó vagyok a tekintetben, hogy 2013-ban is elérjük a forgalom és eredmény terén kitűzött növekedési céljainkat“ – közölte Csőre Tamás.

 

 

A 2008 őszén kirobbant gazdasági válság különösen súlyosan érintette az autóipart, látványos megtorpanásokat és zuhanásokat produkálva a termelés-kínálat-kereslet területén.  A legtöbb márka esetében a flottaautók értékesítéséé volt a főszerep, tavaly tízből hét gépjárművet cégautóként helyeztek üzembe hazánkban. A vállalatok egyre nagyobb számban döntenek a cégautó vásárlás helyett a tartós bérlet mellett, belátva annak előnyeit. Csőre Tamás, az EuroFleet stratégiai igazgatója szerint ennek oka, hogy a flottakezelő cégek által nyújtott tartósbérlet és flottamenedzsment szolgáltatás egyedi pénzügyi előnyeinek köszönhetően kkv-k és nagyvállalkozások számára is jobb alternatívát kínál a cégautó vásárláshoz képest. Egyedülálló kedvezmények, elszámolható bérleti és fenntartási költségek, felszabaduló tőke, ezzel párhuzamosan javuló cégmérleg és kedvezőbb nyereségmutatók, valamint költséghatékony flottamenedzsment jellemzik az operatív lízing előnyeit. „Az EuroFleet jelentős flottavásárlóként, illetve a Hovány Csoport tagjaként komoly kedvezményt tud elérni a gépjármű márkakereskedőknél és importőröknél, melyeket az EuroFleet a hosszú távú együttműködés keretében 100%-osan átad ügyfeleinek”- mondta Csőre Tamás.

A fő tevékenységként végzett flottakezelési szolgáltatás mellett az EuroFleet Zrt. rövid távú – 1 évnél rövidebb – gépjármű bérletet is biztosít ügyfelei részére. Változatos járműparkukból szinte minden gépjármű kategóriára irányuló rent-a-car igényt ki tudnak elégíteni az alsókategóriás járművektől kezdődően a kisteher-gépjárműveken át a prémium kategóriáig. Saját, nagy volumenű autóparkjuknak köszönhetően azonnal, első kézből tudnak reagálni a tartós bérlet, flottakezelés esetében felmerülő csereautó igényekre, például amikor az állandó gépkocsi meghibásodik, balesetet szenved vagy akár a kötelező szerviz ideje alatt.

„Partnereink jogos elvárása a „mindig guruló autó. Az EuroFleet Zrt. 5 éve jött létre, azzal a céllal, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson. A flottakezelő cégek által kínált autók azonosak. A különbség a kiszolgálás minőségében, a hozzáállásban rejlik. Valljuk, hogy Ügyfeleink nem autót, hanem szolgáltatást vásárolnak tőlünk, ezért folyamatosan keressük a hatékonyabb ügyfél támogatási lehetőségeket. Célunk, hogy nap, mint nap könnyítsük a flottaüzemeltetéshez kapcsolódó feladatok elvégzését. Az Eurofleet Zrt. jó döntés azon Társaságok számára, akik gépjárműparkjuk méretétől függetlenül szeretik, ha VIP ügyfélként kezelik őket, és nem akarnak „csak egy ügyfél” lenni a sok között” – nyilatkozta Csőre Tamás.