Évről évre növekszik az EuroFleet Zrt. jövedelmezősége

Évek óta stabilan növekszik az EuroFleet Gépjármű Flottakezelő Zrt. éves árbevétele, nyeresége és jövedelmezősége. A 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás gazdasági mutatói az iparági átlaghoz képest kimagaslóan jók a magyar flottakezelő szektorban, amely a pénzintézetek megváltozott hitelkihelyezési stratégiája miatt évek óta finanszírozási problémákkal küzd. A társaság vezetőségének komoly erőfeszítéseinek köszönhetően az EuroFleet ezen körülmények között is megfelelő forrásokhoz jutott. Az EuroFleet sikerének titka Csőre Tamás stratégiai igazgató szerint szolgáltatásaik magas minőségében és ügyfélközpontú hozzáállásukban rejlik.

A 2014-ben 1,278 milliárd forintos árbevételt, és ezzel 5%-os bevétel-növekedést elérő EuroFleet Zrt. adózás utáni eredménye 236 millió forint – a vállalkozás ezt az eredményt mindössze 13 munkatárssal érte el. Töretlenül javul a cég jövedelmezősége is: a 2013-as 15,48 %-ról 18,49 %-ra növekedett az árbevételhez viszonyított adózás utáni eredmény. A folyamatos növekedés 2008-as alapítása óta jellemző az EuroFleet-re, amely multinacionális banki háttér nélkül produkálja ezt a flottakezelő szektorban tiszteletreméltó eredményt.

Az elmúlt évi sikereket az autóállomány bővítése mellett belső szervezetfejlesztéssel érte el a vállalat. Az EuroFleet Zrt. olyan mélységű szervezeti átvilágítást hajtott végre 13 fős törzsgárdájában, amilyennel csak multinacionális vállalatok gyakorlatában találkozhatunk. Külső tanácsadó cég bevonásával átvilágították és felülvizsgálták a teljes szervezetet, pontosan rögzítették az egyes pozíciókhoz tartozó munkaköri leírásokat, lefektették az elvárható eredményeket és meghatározták a hatékonyság mérésének módszereit. A felkészült kollégáknak kiemelkedő szerepe van az ügyfél elégedettség fokozásában, nem véletlen hogy megalakulása óta több mint 100 vállalat választotta az EuroFleet Zrt. szolgáltatásait.

 

A 2015-ös évtől további gazdasági növekedést vár Csőre Tamás, a vállalat stratégiai igazgatója, aki szerint akár 25%-os árbevétel növekedést is realizálhat a cég, hiszen a vállalkozás szolgáltatásai idén a korábbinál szélesebb üzleti szegmensben is elérhetővé válnak. A legapróbb részletekre való odafigyelés, a megkeresésekre történő azonnali visszajelzés, az ügyfelek VIP ügyfélként való kezelése, a bérlők egyedi igényeinek maradéktalan teljesítése, eddig is sikerre vitte a vállalatot, és Csőre Tamás szerint 2015-ben az EuroFleet szolgáltatásminőségének további emelkedésére számíthatunk.

2015.02.20.