Gyorsabb tízezer liter lezúduló víznél egy BMW M5?

Látna valami furcsán szépet? A BMW kanadai marketingrészlege fogta az 560 lovas M5 szedánt és pár, szuperlassításban is kitűnő képeket adó kamerát.

A szokásokkal ellentétben nincsenek szupermodellek, gumifüstölés csak pár hatalmas tárgy és a puskagolyóként száguldó M5. A 250 km/h-s végsebességre képes német autópályacirkáló talán ennyire nem gyorsított fel, de az átlagos reklámoknál így is sokkal szebb lett az alkotás. A csúcspont a BMW Motorsport részleg színeiben pompázó hatalmas ballonok alatti átzuhanása. (Persze lehet az egész csak trükk, de akkor is.)

Ez az M5-ös még csak nem is abból a limitált szériából származik, amelyet tavaly mutattak be a modell 30 évfordulójára. A BMW M5 „30 Jahre M5” különleges kiadású modell, amely mindössze 300 példányban készül. A széria M5-nél 40 lóerővel erősebb, vagyis 600 lóerős és 700 newtonméter maximális nyomatékot produkáló ünnepi modell nem csupán a BMW M GmbH által valaha készített legerősebb BMW M5, hanem a márka történetének legnagyobb teljesítményű modellje is egyben, amely álló helyzetből mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra.

 

Forrás: hvg.hu

 

2015.06.30.