Legalább ilyen vasak lesznek idén is a tuning show-n

A tavasz csalhatatlan jele tíz éve, hogy összegyűlnek a tuningautósok a legnagyobb itthoni rendezvényükön.

Idén is az autóépítés tucatnyi irányzatában lehet majd elmerülni. Mifelénk, a németes, technós látványvilágú és a visszafogottabb, cult vonal az egyik legerősebb, de műfaji hovatartozás nélkül mindenki odavan a keleti-blokk átépített autóiért is. 

Természetesen sokan szeretik a hagyománytisztelet okán a lowrider és az időnként megjelenő hot rodokat is. A japánok tartoznak még a tuningiparban az irányadó nemzetek közé, ők adták a világnak a sárvédők alá bedöntött nagyfelnis csodákat. A közelmúlt éveinek legnépszerűbb vonala ugyanakkor a „rat rod”, a patkány-stílus, az apokalipszis utáni, leszakadt vonal. 

Idén, meglátjuk milyen irányba ment el a közízlés.

A show-n, már hagyományosan rengeteg más is van, mint átalkított autók. Évek óta az egyik legizgalmasabb rész a Gymkhana Országos Bajnokság futama, valamint a „live” autóépítő akció, amelynek keretében idén egy 2015-ös Ford Mustangot kapnak szét majd alakítanak át. De, aki az autósportra kíváncsi, annak is lesz látnivaló, a hazai ralibajnokságba visszatérő hétszeres bajnok ifj. Tóth János „Janika” idei Peugeot 208-asa is kint lesz.

Forrás: hvg.hu