Itt az első hivatalos fotó a lézerfényszórós új Audi R8-ról

Az Audi összkerék-meghajtású sportautójának második generációja a németek ígérete szerint új mércét fog felállítani a nagyteljesítményű sportkocsik között.

A március első hetében kezdődő Genfi Autószalon egyik legjobban várt újdonsága az Audi R8 második generációja. A várakozások fényében kissé szokatlan, hogy eddig mennyire kevés információ látott napvilágot róla, most azonban az audisok megtörték a csendet, és részben fellibbentették a fátylat az autó orráról, ahol megpillanthatjuk a híres lézerfényszórót és egy hatalmas légbeömlőt, amit szénszálas lamellákkal láttak el.

A sajtóanyag szerint az új R8-at alapáron LED-es fényszórókkal szerelik, amelyek elöl oldalanként 37 LED-diódával működnek, egy kis felárért cserébe viszont lézeres távolsági fényszóróval is rendelhető lesz, melynek nagyteljesítményű diódái kétszer akkora fényerőre képesek, mint a LED-es változat. Hogy nappal is azonnal felismerhető legyen a különbség, a lézeres fényszóróval szerelt példányok kék színű nappali menetfénnyel működnek majd.

A hajtásláncot illetően sajnos továbbra is várnunk kell a konkrétumokra, így az sem derült, hogy igaznak bizonyulnak-e a találgatások, miszerint kiesik a kínálatból a 4.2-es V8-as blokk, és csak az átdolgozott 5,2 literes V10 marad 580 lóerő körüli teljesítménnyel.


Forrás: hvg.hu

 

2015.02.16.