Villámtöltőt avattak az M5-ös mentén

Október végén új töltőállomást avattak fel a Four Points by Sheraton Kecskemét szálloda előtti parkolóban. Az újdonsült töltő nagy jelentőséggel bír, mert egy óriási térséget kapcsol be a villanyautózás vérkeringésébe, biztosítva az ország észak-déli bejárhatóságát, elektromobilitás szempontjából is összekötve az Alföld déli megyéit a fővárossal.

m5 villámtöltőállomás

Az M5-ös autópálya melletti töltő elhelyezkedése kiváló, hiszen nagyjából félúton (vagyis 110 km-en belül) található Szeged, Hódmezővásárhely, Orosháza és Békéscsaba, illetve Budapest között, de a három szabványt támogató DBT töltő segítségével akár Bajáról is el lehet végre jutni a fővárosba.   A nagy teljesítményű, közismert nevén villámtöltő segítségével akár 20-30 perc alatt 80-100%-os töltési szint érhető el.

Az elektromos autók megjelenésével az áram az elektromos járművek „üzemanyagává” vált. Azok, akik elektromos autót használnak, tudják, hogy az utazásaik megtervezésénél az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol tudják „megtankolni”, feltölteni környezetbarát autójukat. A napokban átadott, nyilvánosan használható töltőállomás elősegíti a környezettudatos közlekedést, és az elektromos autók elterjedését.
Bízunk abban, hogy a jövőben számos hasonló hírről számolhatunk be és tovább bővül a környezetükért tenni akaró, elektromos autóval közlekedők tábora.


forrás: villanyautok.hu, holtoltsek.hu, autonavigator.hu