Mikor éri meg flottás használtautót venni? 4+1 többlet az EuroFleet autóiban!

Az örök kérdés: Magánszemélytől, flottástól, vagy használtautó kereskedőtől érdemes autót venni? Szerintünk egyik sem fehér, vagy fekete, de segítünk eligazodni, hogy melyik milyen előnnyel – kockázattal jár tapasztalataink szerint.

 

1

Mikor éri meg flottás használtautót venni? 4+1 többlet az EuroFleet autóiban!

Az örök kérdés: Magánszemélytől, flottástól, vagy használtautó kereskedőtől érdemes autót venni? Szerintünk egyik sem fehér, vagy fekete, de segítünk eligazodni, hogy melyik milyen előnnyel – kockázattal jár tapasztalataink szerint.

Magánszemélytől vásárolni igazi nyeremény lehet, ha tényleg gondossággal szeretettel használta és ápolta autóját az illető, és ezt nem csak az autó állapotával, hanem tényszerű számlákkal, szervizfüzettel is igazolni tudja. Valószínűleg kevesebbet futott, mint egy céges autó, viszont a kevesebb kilométer valószínűleg több, de városon belüli rövidebb utazásokból adódik össze, ami egy autó motorja szempontjából kevésbé ideális. (Többet váltanak vele, több gyorsítás - fékezés, több hideg üzemben megtett km.)

Magánszemélyek közötti eladásnál a vevőnek kell bizonyítani a szavatossági hibákat, így ez egy macerásabb helyzet, mint a cégtől vásárlás esetében. A magánszemély múltjáról semmilyen hivatalos adatot nem tudunk nyilvános adatbázisból lekérni.

Autókereskedésből vásárolt autó esetén előny, hogy ideális esetben szakembertől, tanácsadás keretében tudjuk kiválasztani az autót. Az autók előéletéről, használatáról csak annyit tudhatunk meg amennyi esetlegesen a szerviz könyvekben szerepel, és amennyit „mesél” az eladó. Amennyiben magánszemélyként cégtől vásárol autót akkor szavatossági kérdésekben az Eladónak kell bizonyítania az igazát az első fél évben. Ez előny, ugyanakkor érdemes nagyon pontosan átolvasni a szerződést, és a cég hátterét nyilvános adatbázisokból lekérdezni. Ebből kiderül, hogy milyen régóta fut a cég, és milyen a vállalat megbízhatósága. Lehet, fél év múlva ugyanazokkal az emberekkel, de más cégnévvel találkozunk a telephelyen…

A flottázott autók közül választani szintén figyelmet igényel, de számos biztosíték segít a megfelelő kiválasztásában. A legtöbb esetben ezeknek az autóknak az előélete teljesen lekérdezhető, rendszeresen hordták szervizbe, és a szavatossági, jótállási problémák megoldásában is nagyobb lehet a hajlandóság a Flottakezelő részéről.

5+1 többlet, amelyet az EuroFleet Zrt biztosít használtautó eladásakor:

  1. A flottából leadott autókat eladás előtt alaposan átvizsgáljuk, felkészítjük.
  2. Autóink 100%-a Magyarországon 0km-rel vásárolt autó, így a teljes életút visszakövethető.
  3. Márkaszervizben gyári alkatrészekkel a gyári előírásoknak megfelelő időközönként karbantartott járműveket kínálunk eladásra, melyeket szervizkönyvvel és számlával is tudunk igazolni.
  4. Prémium minőséget képviselünk a flottakezelésben, így az autók eladásakor is erre törekszünk, hogy a jó hírnevünk, megmaradjon, növekedjen.
  5. A szavatossági és egyéb törvényi, vagy elvárható kötelezettségeinknek messzemenően eleget teszünk az Ügyfélelégedettség és jó hírnevünk fenntartása érdekében egyaránt.
  6. Mindegyik autónk ÁFÁS árral rendelkezik, így pénzügyi lízinggel is finanszírozható.

 

 2

Úgy tapasztaljuk, hogy ez az 5+1 többlet messzemenőkig visszaigazolódik a vásárlói visszajelzésekben: lehet bár több kilométer van egy-egy EuroFleet-es autóban, de jobb és nyomon követhető gondozásban részesült. Így tudunk átlagon felüli, prémium állapotú használtautókat biztosítani Vevőink számára.

3