Négyhengeres turbómotorokkal frissül a Porsche Cayman és a Boxter

A Car magazin értesülései szerint a hamarosan ráncfelvarrást kapó kis Porschék egy kivétellel már csak turbós benzinmotorokkal lesznek elérhetők. A skála négyhengeres részlegén 240-től egész 370 lóerőig találhatunk megoldásokat.

nevű autós lap információkat szerzett a 981.2 szériás Porsche Boxter és Cayman modellek motorpalettáját érintő változásokról.

 

Ezek szerint az újuló négykerekűek a Cayman GT4-ben található hathengeres boxermotor kivételével már mind turbós benzinmotorokkal lesznek elérhetőek. A sort a 2.0 literes 240 lóerőt birtokló változatok nyitják, míg az S verziók már 300, a GTS variánsok pedig 370 paripát fognak birtokolni.

Ez azt jelenti, hogy a Boxter esetében az alap és S verzióknál némi lóerő-vesztés lesz tapasztalható, hisz eddig 265 illetve 315 paripa állt rendelkezésre, azonban nyomatéktöbblet és kisebb fogyasztás párosul mindehhez. A GTS variánsok azonban a Boxter esetében 40, a Caymannél 30 plusz paripát kapnak. Hogy a turbólyuk minél kevésbé lehessen jelen, a Porsche elektromos levegőtöltést (e-boost) fog alkalmazni a modellekhez.www.autoblog.hu

2015.08.03.