Papír vagy tudás?

Magyarországon a felsőoktatás középpontjában még mindig az elméleti tudás áll. Az egyetemek, főiskolák sajnos nem biztosítják megfelelő módon a gyakorlati tudás megszerzését, amely hiányosság miatt hallgatóik jelentős hátránnyal indulnak a munka világába. Gondolkodott már azon mit tehetünk azért, hogy a diplomások könnyebben el tudjanak helyezkedni és a vállalkozások is hatékonyabban működjenek? Az EuroFleet Zrt. már megtette ez irányban a kezdő lépést, hiszen csatlakozott a Menedzser Útlevél programhoz, amely a tehetséges fiatalokat kompetenciafejlesztés révén készíti fel a gyakorlati életre.

Mi is a Menedzser Útlevél program? A Menedzser Útlevél program gyakorlatilag a felsőoktatás és a vállalati szféra közötti híd, amely segít a motivált hallgatóknak személyiségük fejlesztésében, megtanulják meglévő tudásukat hogyan képesek a gyakorlatban is alkalmazni. A személyes értékelésnél a hallgatók szembesülnek erősségeikkel és a gyenge pontjaikkal, amelyeket fejleszteni szükséges. Különböző vállalati szituációkat modelleznek, közben megtanulják adott szerepben hogy lesz hatékony a kommunikáció, mi az elvárt magatartás.  A program célja, hogy a pályakezdők olyan egyértelműen beazonosítható kompetenciákkal rendelkezzenek, amelyekre a munkaadók felfigyelnek, megkönnyítik az elhelyezkedést, nyitnak a sikeres karrier felé vezető úton. A vállalatok számára csökkenti a pályakezdő felvételével járó kockázatot, hiszen igazolást kapnak átlag feletti személyes értékeik, munkavállalási kompetenciák meglétéről, talpraesettségükről, vállalatuk hatékonyságát tovább tudják növelni a friss tudás birtokában lévők kreatív megoldásaival.

Mit teszünk a gyakorlatban? Az EuroFleet Zrt. jelenleg az elsőként útlevelet kapott hallgatókat támogatja mentoringgal, külön részükre szervezett tréningekkel, saját projektjeik támogatásával. Az EuroFleet Zrt. Stratégiai igazgatója Csőre Tamás előadást tartott a fiataloknak az emberi sikerről, sikerességről, a vállalati sikerek eléréséről az EuroFleet növekedésének példáján keresztül. Több hallgatónak szakmai támogatást nyújtott az Üzleti Modell Versenyen az üzleti modell kidolgozásában, a számítások elvégzésében. Az EuroFleet szervezésében Szügyi György (Euromenedzser Tanácsadó és Képzési Központ Kft. elnök-vezérigazgató) szintén tartott már előadást a program hallgatóinak. A jövőben az EuroFleet tovább kívánja támogatni a Menedzser útlevelet tréningek, workshopok szervezésével és arra buzdítja a környező vállalatokat, hogy szintén támogassák a programot szakmai tudásuk továbbadásával, hiszen mindannyiunk közös érdeke az értékes, kompetens szakemberek képzése.

Csőre Tamás és a program résztvevőiMenedzser Útlevél Program

A programot sikeresen elvégző hallgatók bizonyítványként megkapják a Menedzser Útlevél Dokumentumot, amely tartalmazza az egyén személyes hatékonysági jellemzőit, igazolja adott kompetenciáinak meglétét. A dokumentum névre szóló, sorszámozott, hitelesített és nyilvántartott okmány.

A program első sikerei után bízunk benne, hogy még több hallgató, illetve vállalkozás csatlakozik a Menedzser Útlevélhez a jövőben. A vállalkozások szempontjából ez azért is kiemelkedő lehetőség, hiszen könnyen lehet, hogy a program résztvevői közül kerülnek ki jövőbeli munkavállalói, akik így már gyorsabban beilleszthetők lesznek az adott szervezetbe, rövid időn belül tudnak kiemelkedő eredményeket elérni. Célunk, hogy a felsőoktatás lépjen hiányosságainak megoldása érdekében, biztosítsa a fejlődési lehetőséget hallgatói számára, hogy megkönnyítsék elhelyezkedésüket, a vállalkozások pedig nyitottak legyenek a friss diplomások alkalmazására.