A mi flottánk már téli gumival jár!

Magyarországon nem kötelező a téli gumiabroncs használata, de ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmét az évszaknak megfelelő abroncsok használatának fontosságára. Nem több, mint a biztonsága múlhat rajta!

téli gumi

Miért?

Lehet bármilyen fantasztikus vezetést segítő extrával (ABS, ESP, stb.) felszerelt autója, ezek mit sem érnek, ha az úttal való kapcsolata nem megfelelő. Ezt a tapadást csak és kizárólag a megfelelő abroncs biztosítja. A helyesen megválasztott gumi nagy mértékben befolyásolja a vezethetőséget, az úttartást, és a megállás képességét, ami igazán jól jöhet például egy havas, csúszós útszakaszon.

Mikor?

Ne várja meg az első hóesést! Amikor tartósan +7 °C alá csökken hőmérséklet, ideje a nyári gumiabroncsokat télire cserélni.

Jó lesz a tavalyi?

Ez attól függ, hogy nem sérültek-e meg vagy nincs-e valami hibájuk. A gumi felületét végigsimítva, ha púposodást, sérülést tapasztal, esetleg befúródott tárgyat, vagy lyukat talál, biztos lehet abban, hogy szakértőhöz kell fordulnia, hogy megállapítsa, hogy javítható-e a felfedezett hiba.

Mennyi az ideális profilmélység?

Ne várja meg amíg a gumi a jogszabályban és a KRESZ-ben meghatározott értékig kopik (1,6 mm)! Tesztek igazolják, hogy egy téli gumi ezen profilmélységgel már extrém módon veszélyes, nő a csúszás és balesetveszély. A téli gumi profilmélység tekintetében legfeljebb 3-4 milliméterig koptassa el abroncsait!

téli gumi

Hogyan tárolja?

Lehetőség szerint használjon állványt. Óvja őket az UV sugárzástól, a szennyeződésektől, hőtől és víztől egyaránt. Ne tárolja zacskókban és zsákokban. Vízzel alaposan tisztítsa meg őket az úttisztításra használt sótól és szennyeződésektől. A gumi élettartama ezáltal akár több évvel is megnövekedhet.

Miért jó Önnek, ha az EuroFleet-et választja?

Többek között azért, mert a felsorolt összes gondot levesszük a válláról.  Önnek csupán annyi dolga marad, hogy a flottamenedzserünkkel leegyeztetett időpontban beguruljon a gumicserére.


Forrás: autotudos.hu, autosvilag.com, nfm.hu, autoklinika.hu, szon.hu