50 éves a Toyota Hilux

A Toyota Hilux első generációja 1968. március 21-én mutatkozott be Japánban, majd egy évvel később az európai piacokon is megjelent. 50 éve a siker töretlen.

toyota hilux 1968

A Hilux mára a Toyota egyik legsikeresebb autójává vált több mint 18 millió darabos értékesítésével, jelenleg hat országban gyártják és 180 országában és régióban kapható. Ez a legendás pickup azóta mindenütt nyomot hagy, bármerre is jár. Meghódította az Északi-sarkot, Izland vulkánjait és az Antarktiszt, közben pedig dobogós helyezéseket szerzet a Dakar Rali poklában.

toyota hilux

Az off-road autózás területén etalonnak számító Toyota különleges kivitellel ünnepli a világ legnépszerűbb pick-upja, a legendás Hilux 50. évfordulóját. Az autó áttervezett alváza és karosszériája hihetetlen teherbírást kínál, emellett pedig izgalmas, újszerű dizájnnal, kiváló minőségű utastérrel és még jobb vontató kapacitással párosul. Az ‘Invincible 50 Chrome Edition’ az egyedi külső és belső dizájn-megoldásokkal révén azonnal felismerhető. A megjelenést egyedivé teszik a krómozott bukócsövek és fellépők, a gallytörő rács és kartervédő lemez, valamint a fekete színű kerékjárat-szélesítések, amelyek csiszolt felületű, 18 colos könnyűfém keréktárcsákat ölelnek körül. Az első ajtókat “Invincible 50” embléma díszíti. A plató fényezését műanyag bélés óvja, és az utastéri küszöbdíszlécek is műanyagból készültek.

toyota hilux

A különkiadást a 150 LE/400 Nm teljesítményű 2.4 D-4D dízelmotor hajtja, a szabványos üzemanyag-fogyasztása 6,8 l/100 km. A Hilux kiválóan megfelel a szabadidős, üzleti és kettős célú felhasználás elvárásainak, amit az értékesítési adatok is hűen tükröznek: tavaly 41.044 darab kelt el az autóból Európában.

toyota hilux

 

 

Forrás: vezess.hu, toyota.hu, automotor.hu