Skoda Vision X - a jövő itt kezdődik

A Škoda a „Stratégia 2025” program keretében következetesen bővíti modellpalettáját. A 88. Genfi Autószalonon debütál: a Vision X névre hallgató hibrid tanulmányautó, melynek sorozatgyártású változata bestseller lehet.

Kompakt méreteivel a Škoda Vision X ideális partner lesz az aktív városi életstílus mellé. Ő a legkisebb testvérmodell a Kodiaq és a 2017-ben megjelent Karoq mellett (lsd. korábbi cikkünket). Jellegzetesen precíz vonalaival és tiszta felületeivel jól örökíti tovább a cseh márka génjeit a városi crossoverek osztályába.

skoda vision x

A koncepciómodell bevet minden ilyenkor szokásos design-fegyvert, így például többek közt a látványos zöld-fehér fényezést, a 20 colos hatalmas kerekeket. A fényszórók és légbeömlők éles sarkait pedig – szokás szerint - a tradicionális cseh üvegművészet ihlette. A Vision X utastere ugyanakkor új tervezési irányelvet mutat, a széles, ergonomikus műszerfal – a szabadon álló színes kijelzőjével – a vidám színek, valamint a megvilágított designelemek, mint pl. a csiszolt kristály-elemek, fiatalos és pezsgő atmoszférát teremtenek a belső térben.

A Vision X kapcsán fontosnak tartotta elmondani a Škoda, hogy 2025-re konnektoros hibrid és tisztán elektromos járműveket is kínál majd, sőt, ezek teszik ki modellmixe egynegyedét – talán ez az autó lesz az első, amelyből akkumulátoros verzió készül.

A Vision X Conceptre épülő végleges modell leleplezésére várhatóan idén év végén, vagy 2019 elején kerül majd sor.

 


forrás: autosvilag.com, vezess.hu, hvg.hu/cegauto