Halászhálóból belső kárpit? - V90 Ocean Race

A Volvo Ocean Race a létező legkeményebb és a legnagyobb elismertséggel bíró vitorlás sportverseny a világon! Egy más esemény sem teszi ennyire próbára az emberi teljesítőképességet, a felszerelést, a csapatmunkát, és a mérnöki technológiát. A földkerülő verseny 2017. október 22-én rajtolt el a spanyolországi Alicante városából. Az útvonal 45 000 tengeri mérföld, ez több mint 83 000 km. Az út során négy óceánon kelnek át, és öt kontinens 11 városának érintésével kerülik meg a földet a versenyzők. A legkeményebb időjárás viszonyokban, hatalmas hullámokkal és akár 130 km/h-s sebességű széllel kell megküzdeni a csapatoknak.

 

volvo ocean race

A svéd autógyár a 2017-es Volvo Ocean Race vitorlásverseny tiszteletére bocsátotta piacra a V90 Ocean Race Edition modellt. A limitált kiadású V90 CC kárpitbetétjeit Econyl nevű, újrahasznosított nejlonszálakból szőtt szövetből készítették, amelyhez az alapanyagot többek között a tengerfenékről felhozott halászhálók jelentették. A Volvo az első 3.000 eladott gépjármű mindegyike után 116 dollárt - mintegy 31 ezer forintot - adományoz a Volvo Ocean Race tudományos programja számára, mely az óceánok műanyag szennyezését kutatja, többek között a versenyhajókon elhelyezett érzékelők segítségével.
A V90 Cross Country egyébként egy olyan modell, amelyre kiválóan teljesít egy normál közúti közlekedésben, de az úttalan utakon is megállja a helyét. A Volvo ígérete szerint az autó 2018 tavaszán lesz kapható a kereskedésekben. Elöljáróban annyit, hogy számos speciálisan kifejlesztett kiegészítőt tartalmaz, mint például az integrált, leszerelhető világítás, konnektorok, valamint okos por és vízálló anyagok.

 


Forrás: automotor.hu, mahzrt.hu, hajozas.hu