VW Arteon - Nem csak gyönyörű, de biztonságos is

Az VW Arteont már korábban magazinunkban bemutattuk, mint a Volkswagen felső kategóriás autóját. Az Arteon azonban nem csupán a kényelem terén és küllemében kiemelkedő. A tervezés során a biztonságára is óriási hangsúlyt fektettek.

 

arteon

 

A szemet gyönyörködtető külsővel és komfortos belsővel rendelkező Volkswagen Arteon 5 csillagot kapott az Euro NCAP tesztjén (a Volkswagen Passat is hasonlóan kiugró eredményt ért el még 2014-ben). Az Arteon azonban kategóriájához hűen túlszárnyalja elvárásainkat. Az Arteont tervező mérnökök kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságra. Az új modell a gondos kialakítású légzsákok, a precíz biztonsági elektronika és más segédletek mechanikus kincsesbányája.

A motorháztető leginkább egy hosszú uszályra emlékeztet – ez már sejteti a baleset esetén különleges védelmet jelentő gyűrődőzónákat. A vezető biztonságérzetét még teljesebbé teszi az öt légzsák, amelyek öt különböző irányból adnak védelmet váratlan vészhelyzetekben, és stabilan körülölelik a vezetőt ütközés, koccanás és más baleset során.

A biztonságos vezetés érdekében az Arteont intelligens vezetői segédrendszerrel szerelték fel.
A gyalogosfelismerő rendszer 85%-ot kapott az Euro NCAP tesztben, ami azt jelenti, hogy az augusztusi adatok szerint az első helyen áll a 2017-es ranglistán. Az Arteon éber figyelőelektronikával rendelkezik: a tesztben mindig észlelte a gyalogost és idejében kerülte el a lehetséges baleseteket. Az Arteon automatikus vészfékrendszere városban és autópályán is magabiztos teljesítményt nyújtott, amivel a 2017-es európai ranglistán a negyedik helyezést szerezte meg.

 

gyalogos felismero rendszer

A gyalogosfelismerővel bővített Front Assist és a városi vészfunkció mindent megtesz azért, hogy a VW Arteon volánjánál ülve teljes biztonságban haladjunk az utakon!

Az Arteon tehát nem csupán a kényelem és a design, de a biztonság megtestesítője is.

 

Forrás: volkswagen.hu, totalcar.hu, euroncap.com

 

arteon ajánlat