Érdekességek

„Feel the View” – fantasztikus innováció látássérülteknek a Fordtól

2018-06-28

A bennünket körülvevő táj szépsége, legyen az havas hegycsúcs, vagy éppen pálmafákkal övezett tengerpart felejthetetlen élményt nyújt utazásaink során. Bele sem gondolunk, hogy látássérült társainknak nem adatik meg ez az élmény. Ezen változtathat a Ford által kifejlesztett intelligens ablak prototípusa, ami érzékelhetővé teszi számukra az út mellett futó táj látványát. Ennek az új fejlesztésnek a révén teljesen új távlatok nyílhatnak meg a látássérültek számára.

Tovább...

Jövőre már kötelező lesz hangszórókat szerelni az elektromos autókra

2018-06-20

Az elektromos autók száma évről évre rohamosan növekszik. Számos előnyük közül az egyik kiemelkedő tulajdonságuk a szinte hangtalan közlekedés. Ki gondolta volna, hogy ez az előny egyben súlyos veszélyeket is hordoz magában?

Tovább...

Mi a különbség a flottakezelés, avagy a tartós bérlet és a nyílt végű pénzügyi lízing között?

2018-06-13

Egy vállalkozás gépjármű parkjának finanszírozásakor a legfőbb kérdés a lízing konstrukció kiválasztása. A cég számára legideálisabb lízing konstrukció kiválasztása jelentősen képes a vállalkozás költségeit csökkenteni. Ez a döntés ráadásul hosszútávon érinti a vállalkozást. Fontos tehát tisztában lenni az egyes gépjármű lízing konstrukciók pontos fogalmával, tartalmával, számviteli lehetőségeivel.

Tovább...

800 km megtétele egy töltéssel? Újabb japán technológiai forradalom?

2018-06-04

Átütő sikert hozhat a villanyautózásban a a japán autógyárak közös fejlesztése.

Tovább...

eCall segélyhívó az autókban

2018-05-02

Automatikus segélyhívót (eCall) kell beépíteni minden újonnan forgalomba helyezett európai személyautóba, kisbuszba és könnyű tehergépkocsiba. Az EU-rendelet értelmében 2018. április 1-től csak olyan autó kaphatja meg a típusjóváhagyást, mely rendelkezik az automata segélyhívó rendszerrel.

Tovább...

Mazda CX-5

2018-04-24

Ne érje be kevesebbel!

Tovább...

Oldtimer Show 2018 - Magyar Vasúttörténeti Park

2018-04-03

A Magyar Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása az Oldtimer Show. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500 db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra.

Tovább...

Vigyázzunk a motorosokra!

2018-03-21

Nemsokára itt van a tavaszi időjárás, ami szinte egyet jelent azzal, hogy a tavaszi napsugárnak köszönhetően a motorok is előkerülnek a garázsból. A motorkerékpározás egyedi élménye, a „szabadság érzete”, valamint a gyorsabb közlekedés reménye egyértelműen csábítóan hat a közlekedők egyre bővülő rétegére. Az autósoknak fokozottabban kell figyelni az utakon, hiszen kedvezőtlen tendencia tapasztalható a motorkerékpárosok közlekedés-biztonságának alakulásában, amely nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt kimutatható. Minden évben nagyon sok a motoros baleset ebben az időszakban.

Tovább...

Car of the Year 2018 - A Nyertes

2018-03-16

A Car of the Year európai zsűrije megválasztotta az Év Autóját. Szokás szerint a Genfi Autószalon nyitónapját megelőző délutánon adták át az Év Autója díjakat, az európai autóipar egyik legnagyobb jelentőségű elismerését. A legjobb újoncnak járó díjat magabiztos fölénnyel (325 pont) nyerte meg a Volvo XC40. A második helyezett 242 pontot kapott.

Tovább...

Jeep Compass - egy SUV a terepjárók szakértőjétől

2018-03-09

A Jeep nem ma kezdte a terepjárógyártást, komoly tapasztalata van a témában. 2007-ben mutatta be kompakt méretű, klasszikus értékekkel bíró, közepes méretű modern SUV szabadidőautóját, a Renegade és a Cherokee közé belőtt modelljét a Compasst. A modell 2011-ben ráncfelvarráson esett át, 2017-ben pedig befutott a második generációs modell. Ezt a modellt azoknak ajánljuk, akik komoly terepjárós múlttal rendelkező márkától szeretnének városi szabadidőautót.

Tovább...