Érdekességek

Az új Ford Ranger

2018-03-05

Akár 1200 kg-t is elbír, 3,5 tonnát elvontat és akár 80 cm mély vízen is képes átgázolni. Az új Ranger valóban kőkemény lett, bárhova elmegy és bármire képes. A Ford Ranger régóta az egyik legterhelhetőbb pick-up a piacon. A közismert praktikussághoz kiemelkedő teljesítmény társul, megjelenését tekintve pedig biztos lehet benne, hogy magára vonzza a tekintetet.

Tovább...

AMTS - AutoMobil és Tuning Show 2018

2018-02-28

Sok újdonsággal várja idén látogatóit az AMTS (AutoMobil és Tuning Show): elektromos autók, SUV zóna, de lesz külön pavilon a veterán autók szerelmeseinek is.

Tovább...

Skoda Vision X - a jövő itt kezdődik

2018-02-20

A Škoda a „Stratégia 2025” program keretében következetesen bővíti modellpalettáját. A 88. Genfi Autószalonon debütál: a Vision X névre hallgató hibrid tanulmányautó, melynek sorozatgyártású változata bestseller lehet.

Tovább...

KAROQ a legújabb városi terepjáró a Skodától

2018-02-12

A cseh autógyár legújabb városi szabadidő autójával Skoda KAROQ néven találkozhat az utakon, melyet a Kodiaq kistestvéreként definiálnak. Az autó neve és írásmódja az Alaszka déli partjainál élő őslakosok altuiiq nyelvéből ered. Maga a KAROQ név két kifejezés összefűzéséből ered: a 'KAA'RAQ' (autó) és a 'RUQ' (nyílvessző).

Tovább...

100 éve ilyen elektromos autóval járt Henry Ford felesége

2018-02-05

Napjainkban érdeklődéssel kísérjük az elektromos autók gyors terjedését. Kimutatások, statisztikák készülnek arról, hogy mely szegmensekben milyen ütemben nőttek az eladások. Érdekes dolog ez, ha arra gondolunk, hogy száz évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy villanyhajtással is lehet közlekedni.

Tovább...

50 éves a Toyota Hilux

2018-01-24

A Toyota Hilux első generációja 1968. március 21-én mutatkozott be Japánban, majd egy évvel később az európai piacokon is megjelent. 50 éve a siker töretlen.

Tovább...

Felhasználóbarát változások az autópályák használatában

2018-01-16

2018. január 1-től számos változás lépett életbe a hazai díjköteles úthálózat használatára vonatkozóan. Az új szabályozással kiküszöbölhetők azok a korábbi adminisztratív buktatók, melyek a jóhiszemű, a szolgáltatásért fizetni akaró, ámde figyelmetlen és tájékozatlan úthasználókat sújtották.

Tovább...

Car of the Year 2018 jelöltjei

2018-01-09

Ez évben március 8-18. között gyűlnek össze Genfben az autóipar nagyágyúi, hogy megmutassák magukat és újdonságaikat. A számos bemutató mellett az egyik legnagyobb érdeklődésnek örvend a Car of the Year (COTY) díj átadása.

Tovább...

Húsz éves a hibridhajtás

2017-12-13

A Toyota full hibrid hajtását három, egymással összekapcsolt részegység alkotja: benzinmotor, elektromotor és akkumulátor. A rendszer működésének kulcsa az energiaáramlás összehangolása e három berendezés között. Az elektromotor energiát nyer vissza a fékezésből, egyenletes menetsebesség mellett pedig az akkumulátorhoz továbbítja a fölösleges energiát, hogy az később felhasználható legyen – például akkor, amikor az autó egy forgalmi dugóban araszolgat. Így az akkumulátort sosem kell külön feltölteni, és az üzemanyag-fogyasztás a lehető legalacsonyabb marad.

Tovább...

Téli gumi és hólánc használata a környező országokban

2017-12-03

Lassan beköszönt a tél. Vannak, akik téli vakációra indulnak, másoknak pedig lehet, hogy egy fontos üzleti tárgyalás miatt kell autóba ülniük a következő hónapokban. Akár munka, akár egy jól megérdemelt síelés szólít minket a havas utakra, nem árt, ha tisztában vagyunk az adott ország téligumi-, és hólánc használatára vonatkozó előírásaival. Reméljük segítségére lesz az alábbi összefoglaló a környező országokban jelenleg érvényben lévő szabályozásról.

Tovább...