Érdekességek

eCall segélyhívó az autókban

2018-05-02

Automatikus segélyhívót (eCall) kell beépíteni minden újonnan forgalomba helyezett európai személyautóba, kisbuszba és könnyű tehergépkocsiba. Az EU-rendelet értelmében 2018. április 1-től csak olyan autó kaphatja meg a típusjóváhagyást, mely rendelkezik az automata segélyhívó rendszerrel.

Tovább...

Mazda CX-5

2018-04-24

Ne érje be kevesebbel!

Tovább...

Oldtimer Show 2018 - Magyar Vasúttörténeti Park

2018-04-03

A Magyar Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása az Oldtimer Show. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500 db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra.

Tovább...

Vigyázzunk a motorosokra!

2018-03-21

Nemsokára itt van a tavaszi időjárás, ami szinte egyet jelent azzal, hogy a tavaszi napsugárnak köszönhetően a motorok is előkerülnek a garázsból. A motorkerékpározás egyedi élménye, a „szabadság érzete”, valamint a gyorsabb közlekedés reménye egyértelműen csábítóan hat a közlekedők egyre bővülő rétegére. Az autósoknak fokozottabban kell figyelni az utakon, hiszen kedvezőtlen tendencia tapasztalható a motorkerékpárosok közlekedés-biztonságának alakulásában, amely nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt kimutatható. Minden évben nagyon sok a motoros baleset ebben az időszakban.

Tovább...

Car of the Year 2018 - A Nyertes

2018-03-16

A Car of the Year európai zsűrije megválasztotta az Év Autóját. Szokás szerint a Genfi Autószalon nyitónapját megelőző délutánon adták át az Év Autója díjakat, az európai autóipar egyik legnagyobb jelentőségű elismerését. A legjobb újoncnak járó díjat magabiztos fölénnyel (325 pont) nyerte meg a Volvo XC40. A második helyezett 242 pontot kapott.

Tovább...

Jeep Compass - egy SUV a terepjárók szakértőjétől

2018-03-09

A Jeep nem ma kezdte a terepjárógyártást, komoly tapasztalata van a témában. 2007-ben mutatta be kompakt méretű, klasszikus értékekkel bíró, közepes méretű modern SUV szabadidőautóját, a Renegade és a Cherokee közé belőtt modelljét a Compasst. A modell 2011-ben ráncfelvarráson esett át, 2017-ben pedig befutott a második generációs modell. Ezt a modellt azoknak ajánljuk, akik komoly terepjárós múlttal rendelkező márkától szeretnének városi szabadidőautót.

Tovább...

Az új Ford Ranger

2018-03-05

Akár 1200 kg-t is elbír, 3,5 tonnát elvontat és akár 80 cm mély vízen is képes átgázolni. Az új Ranger valóban kőkemény lett, bárhova elmegy és bármire képes. A Ford Ranger régóta az egyik legterhelhetőbb pick-up a piacon. A közismert praktikussághoz kiemelkedő teljesítmény társul, megjelenését tekintve pedig biztos lehet benne, hogy magára vonzza a tekintetet.

Tovább...

AMTS - AutoMobil és Tuning Show 2018

2018-02-28

Sok újdonsággal várja idén látogatóit az AMTS (AutoMobil és Tuning Show): elektromos autók, SUV zóna, de lesz külön pavilon a veterán autók szerelmeseinek is.

Tovább...

Skoda Vision X - a jövő itt kezdődik

2018-02-20

A Škoda a „Stratégia 2025” program keretében következetesen bővíti modellpalettáját. A 88. Genfi Autószalonon debütál: a Vision X névre hallgató hibrid tanulmányautó, melynek sorozatgyártású változata bestseller lehet.

Tovább...

KAROQ a legújabb városi terepjáró a Skodától

2018-02-12

A cseh autógyár legújabb városi szabadidő autójával Skoda KAROQ néven találkozhat az utakon, melyet a Kodiaq kistestvéreként definiálnak. Az autó neve és írásmódja az Alaszka déli partjainál élő őslakosok altuiiq nyelvéből ered. Maga a KAROQ név két kifejezés összefűzéséből ered: a 'KAA'RAQ' (autó) és a 'RUQ' (nyílvessző).

Tovább...