Érdekességek

Oldtimer Show 2018 - Magyar Vasúttörténeti Park

2018-04-03

A Magyar Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása az Oldtimer Show. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500 db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra.

Tovább...

Vigyázzunk a motorosokra!

2018-03-21

Nemsokára itt van a tavaszi időjárás, ami szinte egyet jelent azzal, hogy a tavaszi napsugárnak köszönhetően a motorok is előkerülnek a garázsból. A motorkerékpározás egyedi élménye, a „szabadság érzete”, valamint a gyorsabb közlekedés reménye egyértelműen csábítóan hat a közlekedők egyre bővülő rétegére. Az autósoknak fokozottabban kell figyelni az utakon, hiszen kedvezőtlen tendencia tapasztalható a motorkerékpárosok közlekedés-biztonságának alakulásában, amely nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt kimutatható. Minden évben nagyon sok a motoros baleset ebben az időszakban.

Tovább...

Car of the Year 2018 - A Nyertes

2018-03-16

A Car of the Year európai zsűrije megválasztotta az Év Autóját. Szokás szerint a Genfi Autószalon nyitónapját megelőző délutánon adták át az Év Autója díjakat, az európai autóipar egyik legnagyobb jelentőségű elismerését. A legjobb újoncnak járó díjat magabiztos fölénnyel (325 pont) nyerte meg a Volvo XC40. A második helyezett 242 pontot kapott.

Tovább...

Jeep Compass - egy SUV a terepjárók szakértőjétől

2018-03-09

A Jeep nem ma kezdte a terepjárógyártást, komoly tapasztalata van a témában. 2007-ben mutatta be kompakt méretű, klasszikus értékekkel bíró, közepes méretű modern SUV szabadidőautóját, a Renegade és a Cherokee közé belőtt modelljét a Compasst. A modell 2011-ben ráncfelvarráson esett át, 2017-ben pedig befutott a második generációs modell. Ezt a modellt azoknak ajánljuk, akik komoly terepjárós múlttal rendelkező márkától szeretnének városi szabadidőautót.

Tovább...

Az új Ford Ranger

2018-03-05

Akár 1200 kg-t is elbír, 3,5 tonnát elvontat és akár 80 cm mély vízen is képes átgázolni. Az új Ranger valóban kőkemény lett, bárhova elmegy és bármire képes. A Ford Ranger régóta az egyik legterhelhetőbb pick-up a piacon. A közismert praktikussághoz kiemelkedő teljesítmény társul, megjelenését tekintve pedig biztos lehet benne, hogy magára vonzza a tekintetet.

Tovább...

AMTS - AutoMobil és Tuning Show 2018

2018-02-28

Sok újdonsággal várja idén látogatóit az AMTS (AutoMobil és Tuning Show): elektromos autók, SUV zóna, de lesz külön pavilon a veterán autók szerelmeseinek is.

Tovább...

Skoda Vision X - a jövő itt kezdődik

2018-02-20

A Škoda a „Stratégia 2025” program keretében következetesen bővíti modellpalettáját. A 88. Genfi Autószalonon debütál: a Vision X névre hallgató hibrid tanulmányautó, melynek sorozatgyártású változata bestseller lehet.

Tovább...

KAROQ a legújabb városi terepjáró a Skodától

2018-02-12

A cseh autógyár legújabb városi szabadidő autójával Skoda KAROQ néven találkozhat az utakon, melyet a Kodiaq kistestvéreként definiálnak. Az autó neve és írásmódja az Alaszka déli partjainál élő őslakosok altuiiq nyelvéből ered. Maga a KAROQ név két kifejezés összefűzéséből ered: a 'KAA'RAQ' (autó) és a 'RUQ' (nyílvessző).

Tovább...

100 éve ilyen elektromos autóval járt Henry Ford felesége

2018-02-05

Napjainkban érdeklődéssel kísérjük az elektromos autók gyors terjedését. Kimutatások, statisztikák készülnek arról, hogy mely szegmensekben milyen ütemben nőttek az eladások. Érdekes dolog ez, ha arra gondolunk, hogy száz évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy villanyhajtással is lehet közlekedni.

Tovább...

50 éves a Toyota Hilux

2018-01-24

A Toyota Hilux első generációja 1968. március 21-én mutatkozott be Japánban, majd egy évvel később az európai piacokon is megjelent. 50 éve a siker töretlen.

Tovább...