Érdekességek

Kávézaccból üzemanyag?

2017-12-02

A bioüzemanyagok fontos eszközt jelentenek a globális felmelegedés elleni küzdelemben, mert mérsékelhetik a kőolajszármazékok felhasználását a közlekedésben. Egy a brit kormány számára készült jelentés szerint szükséges a bioüzemanyagok arányának növelése az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében, de előállításuknál nagyobb mértékben kell támaszkodni a hulladékok, melléktermékek feldolgozására. A Royal Dutch Shell olajipari vállalat és a Bio-bean tiszta energiatechnológiával foglalkozó cég közleménye szerint a jövőben kávézaccból készített üzemanyag hajthat több londoni buszt is. Lássuk, mire alapozzák elképzelésüket!

Tovább...

Mire figyeljen, ha osztrák e-matricát vásárol?

2017-11-30

Ausztriában is bevezették a digitális pályamatricát

Tovább...

Toyota Auris – A megbízható útitárs

2017-11-28

Akinek valaha volt már Toyotája az tudja, hogy a reklámokból ismert szlogenek nem pusztán kitalált, jól megformált reklámszövegek, hanem a valóságnak megfelelő állítások. Nem véletlen tehát, hogy azon felül, hogy a Toyota a világ vezető gépjárműgyártójává vált, mára az egyik legmegbízhatóbb autók gyártója lett. A Toyota modelljei közül most az Aurist ajánljuk a figyelmébe, mely a visszajelzések szerint a megbízhatóság szobra. Mióta a modell megjelent a piacon, folyamatosan előkelő helyen szerepel a TÜV intézet listáin, amelyek a C-szegmens* autóit értékelik. Ez megnyugtató garanciát jelent arra, hogy Auris tulajdonosként nap, mint nap gondtalan autózásra számíthat.

Tovább...

A mi flottánk már téli gumival jár!

2017-11-22

Magyarországon nem kötelező a téli gumiabroncs használata, de ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmét az évszaknak megfelelő abroncsok használatának fontosságára. Nem több, mint a biztonsága múlhat rajta!

Tovább...

Halászhálóból belső kárpit? - V90 Ocean Race

2017-11-21

A Volvo Ocean Race a létező legkeményebb és a legnagyobb elismertséggel bíró vitorlás sportverseny a világon! Egy más esemény sem teszi ennyire próbára az emberi teljesítőképességet, a felszerelést, a csapatmunkát, és a mérnöki technológiát. A földkerülő verseny 2017. október 22-én rajtolt el a spanyolországi Alicante városából. Az útvonal 45 000 tengeri mérföld, ez több mint 83 000 km. Az út során négy óceánon kelnek át, és öt kontinens 11 városának érintésével kerülik meg a földet a versenyzők. A legkeményebb időjárás viszonyokban, hatalmas hullámokkal és akár 130 km/h-s sebességű széllel kell megküzdeni a csapatoknak.

Tovább...

Volvo CX60 Classic – A városi sportterepjáró

2017-11-14

A Volvo XC60-t azoknak a meglévő és leendő bérlőinknek ajánljuk, akik kedvelik a kifinomultságot, értékelik a modern technológiát, fontos számukra a biztonság, és szeretik, ha az elegancia kísérőjük a városi közlekedésbe ugyanúgy, mint egy kalandos utazás során.

Tovább...

Villámtöltőt avattak az M5-ös mentén

2017-11-13

Október végén új töltőállomást avattak fel a Four Points by Sheraton Kecskemét szálloda előtti parkolóban. Az újdonsült töltő nagy jelentőséggel bír, mert egy óriási térséget kapcsol be a villanyautózás vérkeringésébe, biztosítva az ország észak-déli bejárhatóságát, elektromobilitás szempontjából is összekötve az Alföld déli megyéit a fővárossal.

Tovább...

Egy gombnyomásra V8-as hangjával érkezhet!

2017-11-08

Milyen az, amikor már messziről meghalljuk egy V8-as hangját? Minden idegszálunk megfeszül, figyelmünket arra összpontosítjuk, hogy vajon melyik irányból érkezik a dübörögő, izmos motorhangú fenevad? Aztán már csak a hátsó lámpák tovatűnő fényében tippelünk márkára. Szívünk gyorsabban dobog, az adrenalin szintünk megemelkedik. Bárcsak… Bárcsak, odaléptetnék neki! Nos, mit szólna hozzá, ha Önre is felfigyelnének, amikor egy V6-os vagy akár egy V8-as motorhang kíséretében begurul valahová? A megoldás a SOUNDSTER! Csak egy telefonjába kerül, hogy egy német innovációnak köszönhetően vérpezsdítő V6-os vagy V8-as motorhangot adjon ki az autója!

Tovább...

ŠKODA Superb – A stílus és a tágasság tökéletes harmóniája

2017-11-03

Ön milyen szempontok alapján dönti el, hogy melyik autómárkát választja? Csupán a műszaki paraméterek alapján dönt vagy fontos, hogy a négykerekű társa a külső megjelenésében is tükrözze az életstílusát? Esetleg a racionális érvek dominálnak, nevezetesen a jó ár-értékarány, vagy éppen egy kihagyhatatlan akciós ajánlat? A Skoda Superb esetében - bármelyik csoportba is tartozik - számtalan lehetőség kínálkozik ahhoz, hogy megtalálja, és tökéletesen igényeihez igazítsa azt az autót, amely nélkülözhetetlen részévé válik az életének, legyen ön sikeres vállalkozó, vagy sokgyermekes családapa.

Tovább...

Környezetbarát gumiabroncsé a jövő

2017-10-31

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A vállalat mintegy 65 000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 21 ország 47 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát. Természetes eredetű, költséghatékony, szénmentes és megújuló gumiabroncs alapanyagot alkotott a Goodyear.

Tovább...