Érdekességek

100 éve ilyen elektromos autóval járt Henry Ford felesége

2018-02-05

Napjainkban érdeklődéssel kísérjük az elektromos autók gyors terjedését. Kimutatások, statisztikák készülnek arról, hogy mely szegmensekben milyen ütemben nőttek az eladások. Érdekes dolog ez, ha arra gondolunk, hogy száz évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy villanyhajtással is lehet közlekedni.

Tovább...

50 éves a Toyota Hilux

2018-01-24

A Toyota Hilux első generációja 1968. március 21-én mutatkozott be Japánban, majd egy évvel később az európai piacokon is megjelent. 50 éve a siker töretlen.

Tovább...

Felhasználóbarát változások az autópályák használatában

2018-01-16

2018. január 1-től számos változás lépett életbe a hazai díjköteles úthálózat használatára vonatkozóan. Az új szabályozással kiküszöbölhetők azok a korábbi adminisztratív buktatók, melyek a jóhiszemű, a szolgáltatásért fizetni akaró, ámde figyelmetlen és tájékozatlan úthasználókat sújtották.

Tovább...

Car of the Year 2018 jelöltjei

2018-01-09

Ez évben március 8-18. között gyűlnek össze Genfben az autóipar nagyágyúi, hogy megmutassák magukat és újdonságaikat. A számos bemutató mellett az egyik legnagyobb érdeklődésnek örvend a Car of the Year (COTY) díj átadása.

Tovább...

Húsz éves a hibridhajtás

2017-12-13

A Toyota full hibrid hajtását három, egymással összekapcsolt részegység alkotja: benzinmotor, elektromotor és akkumulátor. A rendszer működésének kulcsa az energiaáramlás összehangolása e három berendezés között. Az elektromotor energiát nyer vissza a fékezésből, egyenletes menetsebesség mellett pedig az akkumulátorhoz továbbítja a fölösleges energiát, hogy az később felhasználható legyen – például akkor, amikor az autó egy forgalmi dugóban araszolgat. Így az akkumulátort sosem kell külön feltölteni, és az üzemanyag-fogyasztás a lehető legalacsonyabb marad.

Tovább...

Téli gumi és hólánc használata a környező országokban

2017-12-03

Lassan beköszönt a tél. Vannak, akik téli vakációra indulnak, másoknak pedig lehet, hogy egy fontos üzleti tárgyalás miatt kell autóba ülniük a következő hónapokban. Akár munka, akár egy jól megérdemelt síelés szólít minket a havas utakra, nem árt, ha tisztában vagyunk az adott ország téligumi-, és hólánc használatára vonatkozó előírásaival. Reméljük segítségére lesz az alábbi összefoglaló a környező országokban jelenleg érvényben lévő szabályozásról.

Tovább...

Kávézaccból üzemanyag?

2017-12-02

A bioüzemanyagok fontos eszközt jelentenek a globális felmelegedés elleni küzdelemben, mert mérsékelhetik a kőolajszármazékok felhasználását a közlekedésben. Egy a brit kormány számára készült jelentés szerint szükséges a bioüzemanyagok arányának növelése az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében, de előállításuknál nagyobb mértékben kell támaszkodni a hulladékok, melléktermékek feldolgozására. A Royal Dutch Shell olajipari vállalat és a Bio-bean tiszta energiatechnológiával foglalkozó cég közleménye szerint a jövőben kávézaccból készített üzemanyag hajthat több londoni buszt is. Lássuk, mire alapozzák elképzelésüket!

Tovább...

Mire figyeljen, ha osztrák e-matricát vásárol?

2017-11-30

Ausztriában is bevezették a digitális pályamatricát

Tovább...

Toyota Auris – A megbízható útitárs

2017-11-28

Akinek valaha volt már Toyotája az tudja, hogy a reklámokból ismert szlogenek nem pusztán kitalált, jól megformált reklámszövegek, hanem a valóságnak megfelelő állítások. Nem véletlen tehát, hogy azon felül, hogy a Toyota a világ vezető gépjárműgyártójává vált, mára az egyik legmegbízhatóbb autók gyártója lett. A Toyota modelljei közül most az Aurist ajánljuk a figyelmébe, mely a visszajelzések szerint a megbízhatóság szobra. Mióta a modell megjelent a piacon, folyamatosan előkelő helyen szerepel a TÜV intézet listáin, amelyek a C-szegmens* autóit értékelik. Ez megnyugtató garanciát jelent arra, hogy Auris tulajdonosként nap, mint nap gondtalan autózásra számíthat.

Tovább...

A mi flottánk már téli gumival jár!

2017-11-22

Magyarországon nem kötelező a téli gumiabroncs használata, de ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmét az évszaknak megfelelő abroncsok használatának fontosságára. Nem több, mint a biztonsága múlhat rajta!

Tovább...