Érdekességek

Felhasználóbarát változások az autópályák használatában

2018-01-16

2018. január 1-től számos változás lépett életbe a hazai díjköteles úthálózat használatára vonatkozóan. Az új szabályozással kiküszöbölhetők azok a korábbi adminisztratív buktatók, melyek a jóhiszemű, a szolgáltatásért fizetni akaró, ámde figyelmetlen és tájékozatlan úthasználókat sújtották.

Tovább...

Car of the Year 2018 jelöltjei

2018-01-09

Ez évben március 8-18. között gyűlnek össze Genfben az autóipar nagyágyúi, hogy megmutassák magukat és újdonságaikat. A számos bemutató mellett az egyik legnagyobb érdeklődésnek örvend a Car of the Year (COTY) díj átadása.

Tovább...

Húsz éves a hibridhajtás

2017-12-13

A Toyota full hibrid hajtását három, egymással összekapcsolt részegység alkotja: benzinmotor, elektromotor és akkumulátor. A rendszer működésének kulcsa az energiaáramlás összehangolása e három berendezés között. Az elektromotor energiát nyer vissza a fékezésből, egyenletes menetsebesség mellett pedig az akkumulátorhoz továbbítja a fölösleges energiát, hogy az később felhasználható legyen – például akkor, amikor az autó egy forgalmi dugóban araszolgat. Így az akkumulátort sosem kell külön feltölteni, és az üzemanyag-fogyasztás a lehető legalacsonyabb marad.

Tovább...

Téli gumi és hólánc használata a környező országokban

2017-12-03

Lassan beköszönt a tél. Vannak, akik téli vakációra indulnak, másoknak pedig lehet, hogy egy fontos üzleti tárgyalás miatt kell autóba ülniük a következő hónapokban. Akár munka, akár egy jól megérdemelt síelés szólít minket a havas utakra, nem árt, ha tisztában vagyunk az adott ország téligumi-, és hólánc használatára vonatkozó előírásaival. Reméljük segítségére lesz az alábbi összefoglaló a környező országokban jelenleg érvényben lévő szabályozásról.

Tovább...

Kávézaccból üzemanyag?

2017-12-02

A bioüzemanyagok fontos eszközt jelentenek a globális felmelegedés elleni küzdelemben, mert mérsékelhetik a kőolajszármazékok felhasználását a közlekedésben. Egy a brit kormány számára készült jelentés szerint szükséges a bioüzemanyagok arányának növelése az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében, de előállításuknál nagyobb mértékben kell támaszkodni a hulladékok, melléktermékek feldolgozására. A Royal Dutch Shell olajipari vállalat és a Bio-bean tiszta energiatechnológiával foglalkozó cég közleménye szerint a jövőben kávézaccból készített üzemanyag hajthat több londoni buszt is. Lássuk, mire alapozzák elképzelésüket!

Tovább...

Mire figyeljen, ha osztrák e-matricát vásárol?

2017-11-30

Ausztriában is bevezették a digitális pályamatricát

Tovább...

Toyota Auris – A megbízható útitárs

2017-11-28

Akinek valaha volt már Toyotája az tudja, hogy a reklámokból ismert szlogenek nem pusztán kitalált, jól megformált reklámszövegek, hanem a valóságnak megfelelő állítások. Nem véletlen tehát, hogy azon felül, hogy a Toyota a világ vezető gépjárműgyártójává vált, mára az egyik legmegbízhatóbb autók gyártója lett. A Toyota modelljei közül most az Aurist ajánljuk a figyelmébe, mely a visszajelzések szerint a megbízhatóság szobra. Mióta a modell megjelent a piacon, folyamatosan előkelő helyen szerepel a TÜV intézet listáin, amelyek a C-szegmens* autóit értékelik. Ez megnyugtató garanciát jelent arra, hogy Auris tulajdonosként nap, mint nap gondtalan autózásra számíthat.

Tovább...

A mi flottánk már téli gumival jár!

2017-11-22

Magyarországon nem kötelező a téli gumiabroncs használata, de ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmét az évszaknak megfelelő abroncsok használatának fontosságára. Nem több, mint a biztonsága múlhat rajta!

Tovább...

Halászhálóból belső kárpit? - V90 Ocean Race

2017-11-21

A Volvo Ocean Race a létező legkeményebb és a legnagyobb elismertséggel bíró vitorlás sportverseny a világon! Egy más esemény sem teszi ennyire próbára az emberi teljesítőképességet, a felszerelést, a csapatmunkát, és a mérnöki technológiát. A földkerülő verseny 2017. október 22-én rajtolt el a spanyolországi Alicante városából. Az útvonal 45 000 tengeri mérföld, ez több mint 83 000 km. Az út során négy óceánon kelnek át, és öt kontinens 11 városának érintésével kerülik meg a földet a versenyzők. A legkeményebb időjárás viszonyokban, hatalmas hullámokkal és akár 130 km/h-s sebességű széllel kell megküzdeni a csapatoknak.

Tovább...

Volvo CX60 Classic – A városi sportterepjáró

2017-11-14

A Volvo XC60-t azoknak a meglévő és leendő bérlőinknek ajánljuk, akik kedvelik a kifinomultságot, értékelik a modern technológiát, fontos számukra a biztonság, és szeretik, ha az elegancia kísérőjük a városi közlekedésbe ugyanúgy, mint egy kalandos utazás során.

Tovább...