Az Év Autója 2019 – a nyertes

A Év Autója 2019 győztese egyáltalán nem volt egyértelmű. A zsűri pontszámai alapján a Jaguar I-Pace és az Alpine A110 egyaránt 250 pontot kapott. Mögöttük pedig igencsak kis pont lemaradással, 247 ponttal a Kia Ceed következett.

Ilyen pontegyenlőség eddig még nem fordult elő A Car of The Year történetében. Mivel pontszámok alapján nem dőlt el az első helyezett, így a döntő az volt, hogy melyik autót rangsorolta több zsűritag az első helyre. Így lett a 2019-es Év Autója a Jaguar I-Pace.


Ez egy történelmi pillanat. A Jaguar első, tisztán elektromos hajtású SUV-ja megnyerte a Jaguar legelső Év Autója címét. A Jaguar tisztán elektromos sport-szabadidőjárműve a bizonyítéka, hogy az elektromos autózás piaca még mindig tartogathat meglepetéseket, a verseny pedig még korántsem ért véget. Az I-Pace megalkotásánál, egy olyan elektromos hajtású modell volt a cél, mely kiemelkedő vezetési élményt nyújt, megfelel a hagyományos elvárásoknak. Úgy tűnik, ez sikerült. A koncepció és a megvalósítás újabb történelmi pontját jelenti az elektromos autózásnak.

 

 

 

 

Forrás: http://www.caroftheyear.org/ , https://www.jaguar.hu , https://totalcar.hu