Hogyan válasszunk céges autót? Melyek a legnépszerűbb cégautó márkák és modellek?

A cégautó kiválasztásakor az elsődleges szempontok általában a cég, illetve a vállalati márka megfelelő képviselete, a dolgozói ranglétrában való megfelelő hely reprezentálása, a kényelem, valamint nem utolsó sorban a beszerzésre fordítható költségkeret és a gépjármű által betöltött funkció. A legnépszerűbb céges autó márkák a Skoda, a Ford és az Opel. Az autó megfelelő kategóriájának kiválasztása segít a cég imázsához és a dolgozói hierarchiához való igazodásban. Tanácsos tehát a gépjármű kategóriájának kiválasztásával kezdeni a beszerzési döntést, és csak ezután elkezdeni a válogatást a márkák és modellek között.

Nézzük akkor sorban jármű kategóriák alapján!

Kisautók
A kisautó ideális választás lehet szolgáltatók számára, akiknek nem szükséges sok csomagot szállítaniuk útjaik során. Elsősorban városi közlekedésre ajánljuk. A kategória elsődleges képviselője a Ford Fiesta a céges autóknál.

Alsó-középkategória
Az alsó-középkategória, ahogyan azt a neve is szemlélteti, elsősorban nem vezetői beosztásban lévő dolgozók számára ideális választás. A felső-középkategória mellett a legnépszerűbb céges autó kategória. Még mindig inkább a szolgáltató cégek szokták választani, ugyanakkor szükség esetén kisebb csomagokat már lehet vele szállítani. A legkedveltebb cégautók a Skoda Octavia és a Ford Focus ebben a kategóriában.

Felső-középkategória
A középkategória talán maga „A céges autó” kategória. A vállalatok többségében a felső-középkategóriás autók a jellemzőek. Ezek már ipari és kereskedelmi cégek számára is ideálisak mind pakolhatóság, mind összkomfortos hosszútávú utazás szempontjából. A legkedveltebb cégautó modellek a Ford Mondeo, a Skoda Superb, a Volkswagen Passat, valamint a japán autók képviseletében a Mazda 6. A vállalat imázsától, illetve a dolgozói hierarchiától függően ideális lehet éppúgy üzletkötők, mint vezető beosztású dolgozók számára.

Nagyautók
A nagyautók kategóriája az igazi vezetői autó kategória. Tökéletes választás, ha azt szeretnénk, hogy az autó egyben vezetői státuszunkat is szimbolizálja, valamint a lehető legnagyobb komfortban szeretnénk utazni, akár több száz kilométeren keresztül is. Többnyire cégvezetők választják a kategóriát. A legkedveltebb modellek az Audi A6 és a BMW 5-ös sorozata.

SUV
A legkedveltebb modellek a Volvo XC90 és XC60, valamint a Hyundai Tucson, de talán ebben a kategóriában a legnagyobb a különböző modellek szórása. Jellemzően vezető beosztású dolgozók használják őket.

 

Egyterűek
Ideálisak nagycsaládosoknak, akik munkába menet még gyorsan elviszik a gyerekeket iskolába. Szükség esetén gyorsan átalakíthatók csomagok szállítására is, így mind magán, mind céges használatra ideálisak. A legkedveltebb céges autó modellek az Opel Zafira, a Citroen C4 SpaceTourer és elődjei (C4 Picasso, stb.), valamint a Ford S-max.

 

Haszonjárművek
Áruszállításhoz a legkedveltebbek a Citroen Jumper, a Ford Transit, valamint a Citroen Berlingo és a Fiat Fiorino.

Pick-upok
A pick-upok ideálisak pl. agrár cégek számára, mivel ezek terepre termettek. A legkedveltebb cégautó modellek a Toyota Hilux és a Ford Ranger. Stílusosak és nagyon praktikusak.


Jó válogatást és sikeres döntést kívánunk!
Amennyiben további segítségre lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink örömmel segítenek Önnek!