Újraéled a BMW Isetta. Itt az elektromos Microlino!

A svájci Micro Mobility Systems AG 2018. év végén tervezi a Microlino sorozatgyártásának megkezdését. A cég innovatív roller és trike termékválasztékát szélesíti az elektromos verzióban újragondolt Isetta, melyre már most több mint 5000 megrendelést kapott a cég.

Az Iso Isetta (későbbi nevén BMW Isetta) 1953-ban korszakalkotónak számított. A maga idejében 3 literes fogyasztásával világszerte a legnagyobb darabszámban eladott egyhengeres autó volt. Mára az egyik legismertebb kultuszautó lett.

A Microlino külseje a lehető legjobban tükrözi a BMW Isetta karosszériáját, belül azonban teljesen megújult. 2,4 méteres hosszúsága lehetővé teszi, hogy keresztben parkoljanak vele, így szinte bárhol könnyedén lehet vele parkolni, és előre nyíló ajtajából közvetlen a járdára kilépni. A Microlinoval 2 személy és 300 liter csomag szállítható. Ezt a csomagtartó méretet sok kisautó is megirigyelheti. A Microlino színválasztékát a rajongókra, illetve a közösségre bízták. Így állt össze a következő színválaszték: Zürich kék, Milánó piros, Amsterdam narancssárga, Párizs mentazöld, Barcelona barna, London szürke, Gotham fekete és Bécs fehér. A Microlino 8 kWh és 14,4 kWh kapacitású akkumulátorral kapható. Előbbivel 120 km, utóbbival 215 km megtételére képes egy töltéssel. Végsebessége 90 km/h, 50 km/h-ra pedig 5 másodperc alatt képes felgyorsulni. A Microlino súlya 450 kg utasok nélkül.

A Microlino látszólag a BMW Isetta tökéletes átültetése a mai városi környezetbe. Kíváncsian várjuk, mennyire fog elterjedni.